Συναντήσεις της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ με εκπρόσωπους Κομμάτων για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου

Αθήνα, 01-07-2017

Συνάντηση με τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, κ. Π. Ρήγα, και την υπεύθυνη τομέα Παιδείας, κα Ε. Καλαμαρά, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 30-06-2017 μέλη του Προεδρείου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, μετά από σχετικό έγγραφο που είχε αποστείλει η Ένωση.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το σχέδιό νόμου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ για την ρύθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Μηχανικών Τ.Ε.Ι καθώς και το αίτημα για απόσυρση του άρθρου 46 του νομοσχεδίου του Υπουργού Παιδείαςμ κ. Κ. Γαβρόγλου.

Ως προς το θέμα του ενιαίου χώρου της ανώτατης εκπαίδευσης οι θέσεις που αναπτύχτηκαν από πλευράς ΣΥ.ΡΙΖ.Α συμπίπτουν με τις θέσεις που έχει εκφράσει και η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ μέσω των Συνεδρίων της για την εξομάλυνση των δύο Τομέων της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Από την συζήτηση με τον Γραμματέα διεφάνη πως έγινε κατανοητό, ότι θα πρέπει να προηγηθεί το ξεκαθάρισμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Πτυχιούχων Τ.Ε.Ι και, στη συνέχεια να ρυθμιστούν τα θέματα που συνδέονται με το επάγγελμα όπως η θέσπιση ενιαίου φορέα κ.λ.π.

Επίσης από πλευράς ΣΥ.ΡΙΖ.Α θεωρήθηκαν δικαιολογημένες οι σοβαρές ενστάσεις της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ σχετικά με το άρθρο 46 όπως αυτό αναρτήθηκε στην Διαβούλευση, ενώ μας διαβεβαίωσαν ότι τελική μορφή του άρθρου 46, όπως θα κατατεθεί στη Βουλή, θα έχει σημαντικές διαφορές σε σχέση με αυτό που αναρτήθηκε στη διαβούλευση.

Την Πέμπτη 29-6-2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του Προεδρείου της Ένωσης με τη Βουλευτή Επικρατείας και Υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ν. Κεραμέως.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το σχέδιο νόμου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, καθώς και το αίτημα για απόσυρση του άρθρου 46 του νομοσχεδίου του Υπουργού Παιδείας, κ. Κ. Γαβρόγλου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν απόψεις και την κα Κεραμέως να επισημαίνει το δίκαιο των αιτημάτων της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, αλλά και ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα περιμένει με ενδιαφέρον το τελικό περιεχόμενο του νομοσχεδίου Γαβρόγλου, όταν αυτό κατατεθεί στη Βουλή. Δεσμεύθηκε επίσης ότι θα μας ενημερώσει για την άποψη της Ν.Δ σχετικά με το σχέδιο νόμου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, το οποίο της κατατέθηκε.

Οι παραπάνω συναντήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης της Κ.Δ.Ε στις 09-06-2017 και μέχρι σήμερα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ένας πρώτος κύκλος επαφών αφού έχουν γίνει συναντήσεις και με τους υπευθύνους Παιδείας των ΑΝ.ΕΛ, της ΔΗ.ΣΥΜ καθώς και με ανεξάρτητους Βουλευτές (κους Δ. Καρρά και Ν. Νικολόπουλο).

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.